Volledig scherm
Publiek gaat uit z’n dak tijdens de eerste editie van Hardshock in Hellendoorn. © Cees Elzenga

Na verbanning uit Zwolle en Almere lijkt Hellendoorn dé plek voor dit hardcorefestival

HELLENDOORN - Na verbanning uit Zwolle en Almere lijkt het bosgebied in Hellendoorn de perfecte plek voor een hardcorefestival. „Een blijvertje”, vindt organisator John Althof.

Zo’n achtduizend hardcorefans gingen zaterdag helemaal uit hun plaat tijdens het Hardshockfestival in Hellendoorn. Dat zijn er duizend meer dan waar Althof op gerekend had. Want de vraag was of hardcoreminnend Europa het festivalterrein met zeven podia wel zou kunnen vinden. 

Dauwpopterrein

Na jaren aan de  Wijthmenerplas in Zwolle en eenmaal aan het IJmeer in Almere te hebben vertoefd - vorig jaar werd Hardshock noodgedwongen zelfs een overgeslagen - kon het festival neerstrijken op het Dauwpopterrein. Ondanks dat het festival iets later plaatsvond dan normaal bleek het een schot in de roos. Voor Althof én bezoekers.

„Veel positieve reacties! De sfeer is anders dan aan het water. Dat geldt denk ik voor alle muziekstijlen. En voor onze Zuid-Europese bezoekers een verademing. In Almere stonden de Italianen en Spanjaarden in korte broek te rillen van de kou. Hagel, regen en storm: alles kwam voorbij. In Nederland zijn momenteel heel veel festivals, waarvan vijftien aan het water en de rest in een weiland. Dan is het bos uniek. En bovendien geluiddempend.”

Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl
Volledig scherm
© Cees Elzenga/hetoog.nl

Reggestreek