Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Niemand schoon uit de strijd bij Regge Survival

NIJVERDAL - Doordrenkt van het water, getekend door de modder. Voor de 2.500 deelnemers aan de twintigste editie van de Regge Survival in Nijverdal betekende het 34 hindernissen tellende parcours een strijd met de elementen.

Al stond zaterdag het plezier, net als de voorgaande jaren, centraal. "Daar zijn we hier voor. Sportief bezig zijn en heel veel lachen’’, luidde de tendens. Een dag lang was Nijverdal het survivalwalhalla van Nederland. Het evenement werd geopend met mini survival voor de jongste jeugd, gevolgd door de zes kilometer en de vier kilometer.

Maar liefst 150 vrijwilligers waren zaterdag druk in touw om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Incidenten waren er niet. Parcoursbouwer Ruud Blikman: "Door de drukte was het voor deelnemers soms even wachten bij een hindernis, maar daar doet niemand moeilijk over. Er deden zo’n dertig wedstrijdlopers mee vanuit Atletiek- en Survivalvereniging Nijverdal, daarbuiten is het puur recreatief. Aan tijden doen we daarna ook niet meer. Plezier hebben en finishen, daar gaat het om."

Volledig scherm
© Reinier van Willigen
Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Reggestreek