Marktkoopman Rutger Hofsté (19), eigenaar van R.H. Planten, gebruikt een winkel in Nijverdal voorlopig als uitvalsbasis nu hij door de coronamaatregelen niet langer op markten in Twente mag staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Marktkoopman Rutger Hofsté (19), eigenaar van R.H. Planten, gebruikt een winkel in Nijverdal voorlopig als uitvalsbasis nu hij door de coronamaatregelen niet langer op markten in Twente mag staan. © Familie Hofsté

Niet op de markt, dan maar verkopen vanuit een winkel in Nijverdal om te overleven

NIJVERDAL - De beginnende ondernemer Rutger Hofsté (19) uit Weerselo is niet voor één gat te vangen. Nu alle markten in Twente vanwege de strenge coronamaatregelen voor hem tijdelijk taboe zijn, huurt de marktkoopman een winkelpand in hartje Nijverdal om zijn planten aan de man te brengen.

Rutger staat sinds een half jaar met zijn planten op de markten in Nijverdal, Borne en Ommen. Hij heeft echter een groot probleem sinds de Veiligheidsregio Twente enige tijd geleden bepaalde dat alleen nog een beperkt aantal foodkramen op markten in deze regio mogen staan. Voor Hofsté bleef hierdoor alleen de markt in Ommen over, maar dat is onvoldoende om zijn jonge onderneming te kunnen redden.

Reggestreek