Volledig scherm
Aan de Van den Steen van Ommerenstraat in Nijverdal wordt op meerdere kavels tegelijk gebouwd. FOTO: Lars Smook © Lars Smook

Nieuw gezicht voor 'verdwenen' straat in Nijverdal

NIJVERDAL - Uit een bedrijfsbusje klinkt Nederlandstalige muziek, een cementmolen draait langzaam rond en bouwvakkers laden allerlei bouwmaterialen uit. De meesten dragen een muts en proberen zich diep weggedoken in hun warme jas te beschermen tegen de snijdende oostenwind. Ondanks de sneeuw en vrieskou wordt woensdag op diverse plekken aan de Van den Steen van Ommerenstraat in Nijverdal gewoon doorgewerkt.

Her en der schieten woningen als paddenstoelen uit de grond. De toekomstige bewoners kijken uit over het Leo ten Brinke park op het tunneldak.

Aan de Tuinen is de naam van het nieuwbouwproject, dat deze verdwenen straat een geheel nieuw gezicht moet geven. De gemeente Hellendoorn heeft inmiddels 22 van de 23 beschikbare kavels verkocht, waarvan twee onder voorbehoud. Er is nu nog één kavel te koop. Momenteel zijn in de Van den Steen van Ommerenstraat twaalf huizen in aanbouw, maar gezien het aantal verleende bouwvergunningen neemt dat aantal de komende tijd snel verder toe. In het verkavelingsplan wordt uitgegaan van een mix van twee-onder-één kappers, patiowoningen en vrijstaande huizen.

Het is nu ruim zeven jaar geleden dat bijna de volledige bebouwing in de Van den Steen van Ommerenstraat werd gesloopt. Slecht één hoekwoning bleef staan. Deze drastische stap moest de werkzaamheden aan de Salland-Twentetunnel in hartje Nijverdal vergemakkelijken. De vrijkomende ruimte werd door aannemerscombinatie Leo ten Brinke gebruikt als werkterrein en opslagplaats van slooppuin.

De gemeente Hellendoorn heeft miljoenen euro's toegelegd op de herontwikkeling van de Van den Steen van Ommerenstraat. De dertig gesloopte huizen waren deels eigendom van de Woningstichting Hellendoorn en deels in particuliere handen. De gemeente moest destijds diep in de buidel tasten om de eigenaren uit te kopen en deze huizen te verwerven. Door de economische crisis en de daaropvolgende malaise op de (lokale) woningmarkt heeft Hellendoorn in het recente verleden al bijna 6 miljoen euro afgeboekt op de waarde van deze gronden.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Reggestreek