Volledig scherm
PREMIUM
Er is een nieuw bouwplan voor de locatie Broeks op de hoek Smidsweg/Molenweg in Nijverdal. Er zijn nog 11 woningen over. © Lenneke Lingmont

Nieuw plan voor locatie Broeks in Nijverdal: 11 woningen over

Richard Broeks is een doorzetter, die zich niet zomaar laat ontmoedigen. De Nijverdaller heeft een nieuwe adviseur in de arm genomen en het zoveelste plan voor nieuwbouw op de hoek Molenweg-Smidsweg bij de gemeente Hellendoorn ingediend. Zijn verzoek lijkt kansrijk.

Plan Broeks kent een lange voorgeschiedenis. Grondeigenaar Richard Broeks was al in 2003 met de gemeente in gesprek over woningbouw op deze hoek. Hier zouden oorspronkelijk 24 appartementen worden gebouwd, maar in de loop der jaren is dat bouwplan meerdere keren aangepast om aan de gemeentelijke eisen te voldoen. 

  1. Wouter (23) uit Nijverdal leidt nieuwe studentenvereniging in Zwolle, die zich vooral richt op mbo’ers
    PREMIUM

    Wouter (23) uit Nijverdal leidt nieuwe studenten­ver­e­ni­ging in Zwolle, die zich vooral richt op mbo’ers

    NIJVERDAL/ZWOLLE - Studentenverenigingen genoeg in Zwolle, maar eentje die zich vooral richt op mbo’ers was er tot nu toe niet. Evenmin een club die mikt op studenten in de creatieve sector. Bij de nieuwe studentenvereniging COS komen die twee dingen samen. Nijverdaller Wouter Wolfkamp (23), oud-student van de creatieve vakschool Cibap, is voorzitter van de kersverse club.

Reggestreek