Volledig scherm
De verkoop van bedrijfsgrond op industrieterrein 't Lochter 3 in Nijverdal zit in de lift. © Annina Romita

Nieuw tankstation op 't Lochter 3 in Nijverdal

NIJVERDAL - Het gaat de laatste tijd weer iets beter met de verkoop van bedrijfsgrond op industrieterrein 't Lochter 3 in Nijverdal. Na de recente verkoop van een kavel op de hoek N35/Burgemeester H. Boersingel aan de politie voor het nieuwe kantoor van het basisteam Twente-West heeft de gemeente Hellendoorn deze week een overeenkomst gesloten met Fieten Olie. 

Deze deal werd woensdag bezegeld met de handtekeningen van wethouder Thomas Walder en directeur Richard Fieten. Walder geeft aan dat de gemeente nog met diverse andere partijen in gesprek is over de koop van een kavel. 

Tankstation

Fieten Olie koopt een stuk grond van zo'n 3.000 vierkante meter van de gemeente op de kruising van de Burgemeester H. Boersingel en de Benjamin Franklinstraat.  De brandstofleverancier wil hier een modern full service tankstation realiseren, waar personenauto's en vrachtwagens benzine en diesel kunnen tanken.

Bij het tankstation komen ook een wasstraat, shop en enkele elektrische laadpalen. Walder verwacht dat de benodigde vergunning snel kunnen worden geregeld, zodat in maart/april met de bouw van het tankstation kan worden begonnen.

Verwachte toename

Fieten Olie is actief in Noord-Nederland en exploiteert al jaren een tankstation aan de Smidsweg. Met de bouw van dit nieuwe tankstation loopt het bedrijf vooruit op de verwachte toename van het verkeer tussen Twente en Zwolle als de N35 tussen Wierden en Nijverdal wordt opgewaardeerd tot een autoweg met twee keer twee rijbanen. Het verkeer dat vanaf de N35 afslaat richting Rijssen en Nijverdal centrum rijdt eveneens langs dat nieuwe tankstation.

Reggestreek