Volledig scherm
De botsauto’s keren terug in Avonturenpark Hellendoorn. © Getty Images

Nieuwe attractie Avonturenpark Hellendoorn is een oude bekende

HELLENDOORN - Op Facebook werd al flink gespeculeerd over de nieuwe attractie in Avonturenpark Hellendoorn, maar de kogel is nu door de kerk: het pretpark krijgt de botsauto’s terug. Zelf wil het pretpark niets bevestigen.

In Avonturenpark Hellendoorn wordt al weken gebouwd aan een nieuwe attractie genaamd Fort Knalkruit. De nieuwe ‘knallende’ attractie wordt de vervanger van Casa Magnetica. Tot dusver was bekend dat de vervanger van het scheef gebouwde huis een oude bekende is die terugkeert. 

Vergunning verleend

De gemeente Hellendoorn verleende het avonturenpark een vergunning voor het bouwen van bumper cars, zo vertelt een ambtenaar van team Vergunningen van de gemeente. 

„Er wordt een vierkante, elektrisch geladen baan gebouwd om de botsauto’s geruisloos over de vloer te laten bewegen. Hier komen botsautootjes op.”

Geheimzinnig

Woordvoerder René Peul van Avonturenpark Hellendoorn wil de komst van de botsauto’s bevestigen noch ontkennen: „De botsauto's kunnen zeker terugkomen, maar het kan ook een andere klassieker zijn.” 

Peul geeft wel aan dat de oude bekende van het park een volledig overdekte attractie zal zijn en bovendien een aanwinst voor het Piratengebied, waar het pretpark zich de laatste jaren op focust. „Fort Knalkruit wordt een indoor attractie, waarmee we het Piratengebied uitbreiden tot vier attracties.”

April

Op 6 april wordt het park weer geopend en de organisatie hoopt dan ook de nieuwe aanwinst feestelijk te kunnen openen. „We koersen op april, maar we hopen natuurlijk dat de nieuwe attractie ruim voor de opening klaar is, zodat we het nieuwe seizoen op mooie wijze aftrappen", zegt Peul.

Avonturenpark Hellendoorn wil op 26 februari via haar socialemediakanalen meer bekendmaken over Fort Knalkruit.  

Reggestreek