Volledig scherm
De bewoners van de Hellendoornse buurtschappen Hancate, Egede en Eelen & Rhaan worden volgende week eindelijk bijgepraat over de omstreden plannen voor het terrein van Aktief Overijssel aan de Ommerweg. © Aktief Overijssel

Nieuwe bijeenkomst over bouwplannen van Oranjeborg in Hancate

HANCATE - Plaatselijk Belang Egede, Hancate en Eelen & Rhaan houdt op donderdagavond 26 september een informatiebijeenkomst over de omstreden bouwplannen voor het terrein van het outdoorcentrum Aktief Overijssel, die tot grote onrust in de Hellendoornse buurtschap Hancate hebben geleid.

Eigenaar K+R Vastgoed uit Meppel wil het terrein aan de Ommerweg 150 herontwikkelen en heeft zorgorganisatie Oranjeborg hiervoor benaderd. Die wil hier een complex met 30 woonunits bouwen voor mannen met een lichte verstandelijke beperking, die vaak ook psychische problemen hebben en verslaafd zijn. De verontruste bewoners zitten met tal van vragen, die tot nu toe grotendeels onbeantwoord zijn gebleven. In mei werd een bijeenkomst gehouden in het Huis voor Cultuur en Bestuur, maar daar kwam Oranjeborg niet opdagen. Dat zette kwaad bloed bij veel buurtschapsbewoners, die zich niet serieus genomen voelden.

Verzet

De werkgroep Buurtschappen Egede, Hancate en Eelen en Rhaan bundelde het verzet tegen deze plannen en een groot deel van de inwoners ondertekende inmiddels een brief, waarin zij aangeven te vrezen voor de veiligheid en  leefbaarheid in de buurt.

Tweede kans

Projectontwikkelaar Keur & Rumph, Oranjeborg en de gemeente Hellendoorn  hebben toegezegd op de tweede informatiebijeenkomst aanwezig te zijn en daar de plannen te komen toelichten. Plaatselijk Belang heeft tevens burgemeester Jager en de voormalige wijkagent van Havelte uitgenodigd om te praten over hun ervaringen met een vestiging van Oranjeborg in die gemeente. De avond wordt gehouden in de grote zaal van Aktief Overijssel en is alleen toegankelijk voor de bewoners van het gebied en genodigden. 

Reggestreek