Volledig scherm
Wijk West van de Protestantse Gemeente Hellendoorn krijgt in februari een nieuwe predikant. © VINCENT JANNINK

Nieuwe dominee in dorp Hellendoorn

HELLENDOORN - Dominee Lennart Aangeenbrug heeft het beroep aangenomen, dat de Protestantse Gemeente Hellendoorn (PGH) op hem heeft uitgebracht. 

 Aangeenbrug staat momenteel nog op de kansel in de Hervormde Gemeente Well-Ammerzoden en verruilt de Bommelwaard medio februari voor Hellendoorn. Hij volgt Harmen Engelsma op, die in februari 2017 naar Wijnjewoude vertrok. Engelsma preekte bijna tien jaar in de dorpskerk d’Oale Griezen (wijk West) en wilde het gezien zijn leeftijd iets rustiger aan gaan doen. Vandaar dat hij besloot naar Friesland terug te keren. 

  1. ‘Wandelend reglement’ Jan Meester was vergroeid met de rallysport
    PREMIUM
    necrologie

    ‘Wandelend reglement’ Jan Meester was vergroeid met de rallysport

    HELLENDOORN - Een van de grondleggers van de Hellendoorn Rally, Jan Meester, is zondag op 76-jarige leeftijd overleden. In de jaren 70 en 80 was Jan Meester navigator, maar hij is vooral bekend geworden vanwege de Hellendoorn Rally waarvan hij samen met Herman Olthof de grondlegger was. Meester maakte veel mee in zijn rallyleven, ook dodelijke ongelukken. Hij noemde de sport, waar hij zich met hart en ziel voor inzette, ‘fascinerend maar risicovol’.

Reggestreek