De Flirt.
Volledig scherm
De Flirt. © Keolis

Nieuwe sneltrein in 48 minuten van Enschede naar Zwolle

NIJVERDAL - De stations Nijverdal, Almelo en Hengelo worden een stopplaats voor de nieuwe intercity, die vervoersmaatschappij Keolis Nederland (het vroegere Syntus) met ingang van de nieuwe dienstregeling op 10 december tussen Enschede en Zwolle laat rijden. De sneltrein stopt daarnaast ook nog in Raalte.

Volgens Keolis Nederland gaat de intercity van maandag tot en met vrijdag tussen ongeveer 06.30 en 19.30 uur rijden en wordt hierdoor de reistijd tussen Enschede en Zwolle zo'n 18 minuten korter. Op dit moment bedraagt de reistijd op het traject 1 uur en 6 minuten. Dat wordt door de nieuwe snelheid 48 minuten. 

Er is echter nog één 'maar' wat de nieuwe intercity betreft: het duurt waarschijnlijk nog tot aan de zomervakantie voordat deze het hele tracé kan afleggen. 

Voorlopig rijdt de sneltrein vanuit Enschede niet verder dan station Raalte, omdat in Zwolle nog enige werkzaamheden aan het perron moeten worden verricht om hier veilig te kunnen in- en uitstappen. Volgens de Hellendoornse vervoerswethouder Jelle Beintema kunnen passagiers van de sneltrein in Raalte overstappen op een bus richting Zwolle of wachten op een stoptrein.

Wifi

De nieuwe Flirt-trein is voorzien van tal van gemakken als wifi, stopcontacten, usb-aansluitingen om de telefoon op te laden, informatieschermen, gelijkvloerse instap en een rolstoeltoegankelijk toilet. Om de veiligheid te vergroten zijn camera's aanwezig.

Reggestreek