Volledig scherm
De discussie over de verkeersveiligheid op de rotonde Helmkruidlaan-Collenstaartweg-Baron van Sternbachlaan in Nijverdal laait opnieuw op na een recente aanrijding met letsel. © Han Haveman

Nieuwe vragen over rotonde Helmkruidlaan in Nijverdal

NIJVERDAL - Een nieuwe aanrijding is genoeg om de oude discussie over de verkeersveiligheid op de onoverzichtelijke en daardoor gevaarlijke rotonde Baron van Sternbachlaan- Helmkruidlaan-Collenstaartweg in alle hevigheid te laten oplaaien. Lokaal Hellendoorn trekt opnieuw aan de bel.

De grootste oppositiepartij schrijft in een brief aan het college dat plaatsing van een oplichtend waarschuwingsbord  de veiligheid op de rotonde wel heeft verbeterd, maar dat fietsers nog steeds een onaanvaardbaar hoog risico lopen hier door een auto te worden geschept. „Camerabeelden hebben uitgewezen dat de onveiligheid voor fietsers alarmerend, verontrustend hoog is.”

Bezuinigingen

De lokalo's vragen het college hoeveel ongelukken hier in 2018 en 2019 zijn gebeurd en willen eigenlijk ook weten of de geplande bezuinigingen voor 2020 en volgende jaren gevolgen hebben voor de noodzakelijk geachte snelle aanpak van de rotonde. Bovendien blijft onduidelijk of de grote financiële problemen van Hellendoorn ook consequenties hebben voor het verbeteringsplan voor de verkeersveiligheid op deze rotonde, dat door een werkgroep met Hellendoornse ambtenaren, Plaatselijk Belang Hulsen en bewoners uit de Kruidenwijk is opgesteld. 

Reggestreek