Mensen die hun eigen was niet kunnen of willen doen, kunnen vanaf dit najaar tegen betaling gebruik maken van de nieuwe was-en strijkservice in de gemeente Hellendoorn.
Volledig scherm
Mensen die hun eigen was niet kunnen of willen doen, kunnen vanaf dit najaar tegen betaling gebruik maken van de nieuwe was-en strijkservice in de gemeente Hellendoorn. © Archief

Nieuwe was- en strijkservice in Hellendoorn

NIJVERDAL - De inwoners die hun eigen was niet kunnen of willen doen, kunnen vanaf 1 oktober gebruik maken van de nieuwe was- en strijkservice, die door de gemeente Hellendoorn wordt aangeboden. Het is een manier om de zorgkosten beter in de hand te houden.

De was wordt straks thuis tegen betaling opgehaald, elders gesorteerd, gereinigd en gedroogd en dan weer thuis afgeleverd. Iedereen kan hiervan in principe gebruik maken, maar mensen in de WMO krijgen korting. Wassen en strijken gebeurt nu nog bij de mensen thuis als onderdeel van de huishoudelijke ondersteuning. Het uitbesteden van het wassen en strijken is een maatregel om te besparen op de sterk gestegen zorgkosten.

De gemeente gaat de komende tijd op zoek naar een bedrijf of organisatie, die deze was- en strijkservice wil gaan uitvoeren. Daarna volgt een officiële aanbesteding. Medio augustus moet bekend zijn wie dit gaat uitvoeren en hoe het er in praktijk allemaal uit komt te zien.

  1. Na 75 jaar een gedenksteen in Hellendoorn: ‘Fantastisch dat ze zo alsnog worden geëerd’
    PREMIUM

    Na 75 jaar een gedenk­steen in Hellen­doorn: ‘Fantas­tisch dat ze zo alsnog worden geëerd’

    HELLENDOORN - Voor velen is het straks niet meer dan een stenen paaltje op een grasveldje bij een driesprong aan de rand van het dorp. Maar voor de nabestaanden van de Hellendoorners Gerrit Jan Grobbink en Marinus Maris en onderduiker Klaas Andries Neuman voelt dit gedenkteken als een erkenning. Ook hun geliefden zijn oorlogsslachtoffer. Op die erkenning hebben ze 75 jaar moeten wachten.

Reggestreek