Hans van Petersen (67) houdt van zijn radioprogramma ‘Gouden Terugblik’.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans van Petersen (67) houdt van zijn radioprogramma ‘Gouden Terugblik’. © Bert Kamp Reggestreekfotografie

Nijverdaller Hans van Petersen draait al 25 jaar ‘gouwe ouwe’ op verzoek: ‘Er zijn weinig mensen die zo gek zijn op muziek als ik’

NIJVERDAL - Hans van Petersen (67) is dol op muziek. Vooral op vinyl en nummers uit zijn jeugd. De dj van het 25-jarige Gouden Terugblik is nog steeds een vrije geest waarin muziek de rode draad is. „Muziek is mijn medicijn om gezond te blijven.”

 1. Ook de Reggesurvival geschrapt om natuur te beschermen: ‘Survivallen tijdens broedseizoen kan echt niet meer’
  PREMIUM

  Ook de Reggesurvi­val geschrapt om natuur te beschermen: ‘Survival­len tijdens broedsei­zoen kan echt niet meer’

  NIJVERDAL - Na de voorgenomen sluiting van de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug, heeft het vraagstuk ‘natuur of recreatie’ opnieuw gevolgen in Twente. De populaire Reggesurvival gaat niet door op 25 juni, maar is noodgedwongen uitgesteld tot oktober. Het is de organisatoren de laatste weken duidelijk geworden dat het houden van een groot evenement in de natuur tijdens het broedseizoen definitief verleden tijd is. „Dit is allemaal kak.”
 2. Gwen uit Holten wil nog een keer met iedereen over ‘zandhagedissenroute’: ‘Geen politiek, gewoon fietsen’
  PREMIUM

  Gwen uit Holten wil nog een keer met iedereen over ‘zandhage­dis­sen­rou­te’: ‘Geen politiek, gewoon fietsen’

  HOLTEN - Het is geen protestmars en ook geen stille tocht, wel een manier om te laten zien dat ze het er niet mee eens zijn. Zondag gaan mountainbikers van wielervereniging Holten nog één keer over de veelbesproken ‘zandhagedissenroute’, die dichtgaat. Initiatiefneemster Gwen van Eijden hoopt op honderden mensen, ondertussen blijven Rijssen-Holten en Hellendoorn zich verzetten.

Reggestreek