Nijverdallers brengen speciaal bevrijdingslied uit: ‘De vrede is van mij’

NIJVERDAL - Schrijver-dichter Herman Kampman, gitarist Jan Niewold, slagwerker Peter Deiman en zangeres Zoë Wolff hebben woensdag het bevrijdingslied De vrede is van mij uitgebracht. Dat gebeurt op de dag dat het 75 jaar geleden is dat Nijverdal door de Canadezen werd bevrijd.

Het bevrijdingslied is gemaakt voor de muzikale theatervoorstelling Wie bint Vrie, die meerdere keren in het ZINiN Theater in Nijverdal zou worden opgevoerd. Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn de vier voorstellingen noodgedwongen verplaatst naar 8 en 9 april en 15 mei (2x) 2021.

Met het uitbrengen van dit speciale bevrijdingslied wordt een voorschot genomen op deze theatervoorstellingen. Volgens de theatermaker is De vrede is van mij  op heel Nederland van toepassing en gebaseerd op een gedicht van Herman Kampman, dat besluit met de zin ‘tussen alle bloemenkransen mis ik toch de doden het meest’. Het lied is opgenomen in Emmen bij slagwerker Deiman. Bij de uitvoering hiervan in het theater schuift trompettist Hans Dijsselhof aan.

De begeleidende videoclip is door Johan Huis in ’t Veld gemaakt, die samen met Leo Steur mede-initiator is van Wie bint Vrie. Het lied wordt niet op cd uitgebracht, maar is te beluisteren via diverse sociale media, waaronder Spotify en YouTube.

 De link is: https://www.youtube.com/watch?v=D_ty3znVr6U

Een collage van Nijverdal tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Volledig scherm
Een collage van Nijverdal tijdens de Tweede Wereldoorlog. © Johan Huis in 't Veld

Reggestreek