Nijverdals bedrijf dat oogt als Afrikaanse lodge wint vastgoedprijs

VIDEOALMELO - Niverplast in Nijverdal heeft de Twentse Vastgoedprijs 2019 gewonnen. De jury beoordeelde het onderkomen van de bouwer van verpakkingsmachines als het meest onderscheidend op de gebieden duurzaamheid, lef en ambitie.

De vastgoedprijs werd woensdagmiddag in Almelo uitgereikt bij de presentatie van de Vastgoedrapportage Twente. Dit jaar stonden nieuwe bedrijfspanden centraal, waarbij de vakjury ook keek naar de waarde voor de regio, de toepassing van (innovatieve) bouwtechnieken, algehele schoonheid en de vertaling van het architectonisch concept tot gebouw.

Het bedrijfspand van Niverplast oogt als een Afrikaanse lodge.
Volledig scherm
Het bedrijfspand van Niverplast oogt als een Afrikaanse lodge. © Annina Romita

Niverplast

Niverplast, dat met 160 werknemers verpakkingsmachines bouwt, had een eigen schets gemaakt van een rond gebouw met een doorsnee van 100 meter (oppervlakte ruim 11.000 vierkante meter) en de verdere uitwerking overgelaten aan Nieuwenhuis Bouw. Het pand, dat oogt als een Afrikaanse lodge, is voorzien van een groen dak, led-verplichting en zonnepanelen.  Omdat het winnende bedrijf van mening is, dat Nieuwenhuis Bouwbedrijf uit Rijssen een groot deel van de eer toekomt, werd de prijs in ontvangst genomen door directeur Jacob Kolk van de bouwer. Nieuwenhuis Bouw vertaalde een schets van hoe het ongeveer worden moest naar een ontwerp.

De andere genomineerden waren Hofman Animal Care Center in Enter en het Demcon Technology Center in Enschede.

Hofman Animal Care Center betrok de nieuwbouw in februari.
Volledig scherm
Hofman Animal Care Center betrok de nieuwbouw in februari. © Studio.NL

Hofman Animal Care Center

Hofman Animal Care Center (75 werknemers) betrok in februari een nieuw gebouw op bedrijventerrein De Elsmoat bij Enter. Daar produceren 75 medewerkers supplementen en verzorgingsproducten voor (huis)dieren. Het door de architecten van Studio.NL in Enschede ontworpen pand beslaat 12.500 vierkante meter. Het heeft een sedumdak met beplanting en voorziet in de eigen energiebehoefte.

Het Demcon Technolgy Center  in Enschede is nog in aanbouw.
Volledig scherm
Het Demcon Technolgy Center in Enschede is nog in aanbouw. © Demcon

Demcon Technolgy Center

Het Demcon Technolgy Center op het Kennispark in Enschede is nog in aanbouw. Het gaat om 5000 vierkante meter op de plek waar het BTC stond. Demcon gaat er een cleanroom, instrumentenmakerij en assemblagewerkplaats vestigen. De snelgroeiende start-up Bond3D, waarin Demcon participeert, gaat er digitale printers bouwen voor het printen van harde kunststof dat metaal kan vervangen.

Directeur Jacob Kolk van bouwer Nieuwenhuis Bouw uit Rijssen nam de prijs in ontvangst.
Volledig scherm
Directeur Jacob Kolk van bouwer Nieuwenhuis Bouw uit Rijssen nam de prijs in ontvangst. © eric brinkhorst

Reggestreek