Volledig scherm
Mirthe, Luca en Milou werken op hun iPad in Gynzy. © Frans Nikkels

Nijverdalse basisscholieren aan de slag met les op iPads

NIJVERDAL - Op basisschool de Meander zijn leerlingen maandag begonnen met het werken in Gynzy iPads. De software kijkt zelf na, waardoor de leerkracht tijd over houdt.

‘Willen jullie lezen of op de iPad?” vraagt juf Carolien Verschoor aan groep 4 van basisschool de Meander in Nijverdal. Dat had ze niet hoeven vragen; Op de iPad, roept de hele klas in koor. Op elk tafeltje ligt de tablet van Apple, gestoken in een feloranje rubberen hoes. Daarop krijgen de leerlingen les in rekenen en spelling, met behulp van de onderwijssoftware Gynzy iPads.

Apple
De lesstof op de iPads is het antwoord van Apple op Chromebook van Google. Google is al jaren actief in het onderwijs. Samen met softwaremaker Gynzy is in maart dit jaar Gynzy iPads geïntroduceerd. Basisscholen konden zich inschrijven om na de zomervakantie te beginnen met het leasen van de tablets. Zo ook de Meander, waar Gynzy iPads gistermorgen op de eerste schooldag de vuurdoop beleefde.

Niveau
Carolien Verschoor is juf van groep 4 van de Meander. „We werkten hier op school al met Gynzy op onze digitale schoolborden, daardoor zijn de kinderen bekend met de omgeving en de werkwijze. Het werken met de iPad is ideaal want de software kijkt meteen na en de resultaten krijg ik doorgestuurd. Dat levert tijdwinst op want ik hoef niet meer na te kijken, die tijd kan ik nu extra investeren in de kinderen. Daarnaast past het programma zelf het niveau van de opdrachten per kind aan op basis van de antwoorden die het krijgt.”

Vooralsnog is Gynzy iPads alleen beschikbaar voor groep vier en vijf van de basisschool. In Nederland zijn enkele honderden scholen gisteren begonnen met de software. In Nijverdal heeft naast de Meander ook basisschool Talentrijk de iPads aangeschaft.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Reggestreek