Volledig scherm
Kelvin Bolink, alias dj Pyrodox. © Lars Smook

Nijverdalse dj Pyrodox op weg naar de top van vaderlandse dancescene

NIJVERDAL - Kelvin Bolink, alias dj Pyrodox, is een stap dichterbij (inter)nationale faam. De Nijverdalse dj heeft net een deal ondertekend bij MusicAllStars.

Deze muziekuitgeverij maakt onderdeel uit van platenmaatschappij Spinnin’ Records, waar ook bekende dance-artiesten als Martin Garrix en Oliver Heldens onder contract staan. MusicAllStars gaat stevig aan de slag voor de 20-jarige dj. Zo gaat een team met Pyrodox samenwerken om zijn nummers onder de aandacht te brengen bij bekende dancelabels. De dj krijgt zodoende de kans om samen te werken met verschillende grote namen uit de producerswereld. Op die manier kan hij groeien als artiest en extra naamsbekendheid genereren.

Festivals
Het gaat de Nijverdaller de laatste tijd behoorlijk voor de wind. Hij stond al op een aantal grote festivals, waaronder Dauwpop, Boulevard Outdoor op het Wierdense Lageveld en de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Tevens maakte hij onlangs de eerste stappen buiten de Nederlandse landsgrenzen. Hij mocht vorige week draaien op een feest in het Engelse Ramsgate.

Trap
Pyrodox houdt zich bezig met een muziekvorm die trap genoemd wordt. Hij combineert invloeden uit de dancemuziek, dubstep en hip hop. Live treedt hij doorgaans op met zijn Master of Ceremony (MC) Ginny, ook wel bekend als Elmar Kelder. Kelder was eerder actief bij de Nijverdalse hiphopformatie De Pioniers.

Reggestreek