Mats Hoek wil interieurdesigner worden, maar zou het ook erg leuk vinden om als zanger door te breken.
Volledig scherm
Mats Hoek wil interieurdesigner worden, maar zou het ook erg leuk vinden om als zanger door te breken. © Dick Hoek

Nijverdalse Mats (14) zingt in The Voice Kids echt voor zijn plezier: ‘Wilde al jaren een keer meedoen’

NIJVERDAL - Mats Hoek (14) uit Nijverdal zegt graag te willen doorbreken, maar aast niet echt op een professionele zangcarrière. „Daar zou ik nooit alles voor opzij kunnen zetten.” 

Mats zingt regelmatig thuis aan de Jeruzalemweg. Ballads en uptempo nummers van artiesten als Lewis Capaldi en Billie Eilish behoren tot de favorieten van deze jeugdige Nijverdaller, die vrijdagavond wellicht een flinke eerste stap kan zetten op weg naar nationale roem. Hij treedt dan op in het RTL 4-programma The Voice Kids, maar mag niet vertellen of één van de coaches (Anouk, Ali B, Sanne Hanssen en Marco Borsato) hem als pupil heeft uitgekozen.

Geen ervaring

De 3 TL-leerling van de christelijke scholengemeenschap Reggesteyn heeft nog nooit zangles gehad of in een band gespeeld. Zijn podiumervaring is beperkt gebleven tot een eenmalig optreden met klasgenote Tess Fraiquin bij een talentenjacht in gebouw De Smidse.

Quote

Ik vind zingen erg fijn, maar zou daar nooit alles voor opzij kunnen zetten

Mats Hoek, Deelnemer aan The Voice Kids

 „Ik wilde al jaren een keertje meedoen aan The Voice Kids, maar het was vriendin Lisanne Legebeke die het beslissende zetje gaf om me hiervoor op te geven. Ik moest een filmpje opsturen, waarin ik het nummer Homesick van Dua Lipa zong. Ik hoorde al snel dat ik door was en moest toen nog enkele filmpjes opsturen. Voor de derde ronde moest ik naar het Mediapark in Hilversum en opnieuw meerdere nummers zingen. Ook deze en volgende voorselecties heb ik overleefd en toen stond ik ineens voor de echte jury te zingen”, vertelt hij. 

‘Superleuk’

De televisieshow is in juli vorig jaar al opgenomen. ‘Superleuk’ herinnert Mats zich en laat zich lovend uit over de sfeer achter de schermen. Iedereen die het resultaat van zijn vocale inspanningen wil zien, moet vrijdag om 20.00 uur voor de buis zitten. De show duurt anderhalf uur. 

Reggestreek