Volledig scherm
De expositie ‘Tekenen als baken’ met werken van Lies van Dam is tot eind november te bewonderen in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. © Han Haveman

Nijverdalse Natasja Klink ‘kiest’ Lies van Dam

NIJVERDAL - „De dynamische kunstwerken van Lies van Dam spraken me direct enorm aan. Het is prachtig om te zien hoe zij met acrylverf en houtskool deze realistische fantasieën maakt. Haar werk is weer eens iets anders en die grote doeken passen uitstekend in deze hal. En daarbij is deze kunstenares ook nog eens zeer bescheiden, haar kunstwerken zijn niet eens ingelijst.”

Volledig scherm
De Nijverdalse Natasja Klink viel direct voor het werk van Lies van Dam uit Deventer. © Han Haveman

 Dat zegt onderneemster Natasja Klink, die door de gemeente Hellendoorn werd uitgenodigd een eigen expositie samen te stellen uit werken uit het bestand van ArtOverijssel. De Nijverdalse is de vierde inwoner, die in het kader van de serie ‘De keuze van’ zo'n tentoonstelling mocht samenstellen. En zoals gezegd viel zij als een blok voor het werk van Lies van Dam uit Deventer.

 ‘Ontdekkingsreis’

De expositie ‘Tekenen als baken’ in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur is vrijdagmiddag officieel geopend door cultuurwethouder Anja van den Dolder. De werken zijn hier tot en met 30 november te bewonderen tijdens de openingsuren van dit gebouw. „Deze grote werken geven mij de ruimte al tekenend te reizen, te dromen en nieuwe avonturen te beleven. Alles is mogelijk en dat geeft een enorme vrijheid. Ik doe ontdekkingen en kan mezelf verrassen”, zegt Van Dam.   

Reggestreek