Nijverdaller Johan Wessels gebruikt zijn wekelijkse duik in het soms ijskoude water voor een kunstproject op Instagram. Vorige week ging hij samen met zijn Wierdense schoolvriendin Marleen Rensink kopje onder in Het Lageveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Nijverdaller Johan Wessels gebruikt zijn wekelijkse duik in het soms ijskoude water voor een kunstproject op Instagram. Vorige week ging hij samen met zijn Wierdense schoolvriendin Marleen Rensink kopje onder in Het Lageveld. © Bert Kamp

Nijverdalse Viking Johan (39) beschouwt ijszwemmen als kunst: ‘Elke duik is te vergelijken met een penseelstreek’

NIJVERDAL - Johan Wessels (39) is een rijzige Vikinger, ruim 100 kilo schoon aan de haak met een opvallende rossige baard en het haar in een knotje. Iemand die als ultraloper en bootcamper een sportieve uitdaging niet snel uit de weg gaat. Maar ook iemand met een gevoelig gemoed, die dit jaar zijn eigen kunstproject vorm wil geven op Instagram. Daarvoor duikt hij 52 keer onder in soms nog ijskoud water.

 1. Plaatsing 189 tijdelijke units Reggesteyn maakt veel los in Nijverdal: ‘Onze klachten worden niet serieus genomen’
  PREMIUM
  Video

  Plaatsing 189 tijdelijke units Reggesteyn maakt veel los in Nijverdal: ‘Onze klachten worden niet serieus genomen’

  NIJVERDAL - Op het braakliggende terrein achter de vmbo-vestiging van de scholengemeenschap Reggesteyn aan de Willem de Clercqstraat wordt de ene na de andere tijdelijke unit geplaatst. De omwonenden zien dat met lede ogen aan. Ze vrezen enorme overlast als hier nog eens bijna 1.100 havo- en vwo-leerlingen en personeelsleden van de Noetselerbergweg worden ondergebracht.
 2. Trots en blijdschap bij Twentse Ajacieden na 4-0 tegen Dortmund: 'Unieke wedstrijd’
  PREMIUM
  video

  Trots en blijdschap bij Twentse Ajacieden na 4-0 tegen Dortmund: 'Unieke wedstrijd’

  AMSTERDAM/NIJVERDAL - Een ‘galavoorstelling’, ‘totale overklassing’ en ‘voetballes’. De complimenten kunnen niet op na de historische 4-0 overwinning van Ajax op Borussia Dortmund in de Champions League dinsdagavond. Ook Twentse fans van de Amsterdamse club stonden op de banken tijdens de wedstrijd, die met coach Erik ten Hag en keeper Remko Pasveer ook nog eens twee Tukkers in de hoofdrol had. ‘Dit was uniek.’

Reggestreek