Volledig scherm
PREMIUM
Blije gezichten in het najaar van 2018 bij de officiële opening van het nieuwe kunstgrasveld van Hulzense Boys op sportpark Smidserve. Het lachen is de meeste leden inmiddels wel vergaan. © Han Haveman

Nijverdalse voetbalclubs eisen na anderhalf jaar ‘optimale kunstgrasmat’

NIJVERDAL - Het geduld bij de voetbalclubs DES en Hulzense Boys raakt op. Na ruim anderhalf jaar is het nog steeds niet mogelijk om de nieuwe kunstgrasvelden onder alle weersomstandigheden optimaal te gebruiken. Als er dauwdruppels op het kunstgras liggen en bij vorst zijn beide velden nog steeds te glad. De clubs eisen dat de problemen voor aanvang van het nieuwe voetbalseizoen zijn verholpen. 

De velden maken deel uit van de deal die de gemeente Hellendoorn en leverancier CSC-Greenfields van TenCate Grass medio 2018 sloten. De gemeente investeerde 1,5 miljoen euro en kreeg vier kunstgrasvelden voor de prijs van drie. Het ging om velden op sportpark Gagelman in Nijverdal voor de voetbalclubs De Zweef en DES en hockeyvereniging HCHN én een veld op sportpark Smidserve in Hulsen voor voetbalclub Hulzense Boys.

Reggestreek