NKC'51 wil inspelen op de nieuwe trend: beachkorfbal.
Volledig scherm
NKC'51 wil inspelen op de nieuwe trend: beachkorfbal. © Cor Viveen

NKC'51 wil twee beachkorfbalvelden in Nijverdal

NIJVERDAL - De Nijverdalse korfbalclub NKC'51 wil twee beachkorfbalvelden aanleggen op sportpark Gagelman (Sportlaan). Dat moet gebeuren op een grasstrook, die grenst aan de kunstgras korfbalvelden en voetbalveld 4.

NKC'51 wil deze zomer graag met beachkorfbal beginnen en geeft aan dat deze variant op het korfbal vooral bij de jeugd erg populair is. Nijverdal kent al diverse gelegenheidsteams, die aan dergelijke toernooien deelnemen. Bovendien zet het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) zich in om beachkorfbal te introduceren op de Olympische Spelen van 2028.

NKC'51 wil een stuk van 28 bij 22 meter afgraven om de twee velden te kunnen aanleggen. De afgegraven grond wordt  gebruikt voor het maken van een talud, dat dienst gaat doen als sta-tribune. Er komt verharding aan de oostzijde waar een rij beuken staat. De Bestuurscommissie voor Lichamelijke Opvoeding en de Sport (BLOS) in de gemeente Hellendoorn staat op zich positief tegenover dit verzoek en dat geldt ook voor de aanvraag van NKC'51 een container te mogen plaatsen. De BLOS benadrukt dat de kosten voor de aanleg en het onderhoud van de twee nieuwe velden volledig voor rekening van de korfbalclub komen en stelt dat de nieuwe aanwinsten geen nadelige gevolgen mogen hebben voor de nabijgelegen sportvoorzieningen. De BLOS beslist maandag over deze aanvraag.  

Reggestreek