Volledig scherm
Op de tweede editie van het Noaberfeest in Hulsen komen niet alleen inwoners van deze buurtschap af, maar ook uit de omgeving. © Lenneke Lingmont

Noaberfeest Hulsen ook voor mensen van 'buitenaf'

HULSEN - Het Noaberfeest in Hulsen is een feest voor de inwoners van het dorp, maar ook voor de mensen van buitenaf. Dat bleek zaterdag bij de tweede editie van het evenement dat wordt georganiseerd door een groepje 'zeer gemotiveerde mensen'.


"Hulsen is een dorp, maar we zijn eigenlijk allemaal buren. Noabers”, vindt de 22-jarige Rens Meenhuis die met zijn vriendengroep op het feest is. Een deel van de groep komt uit het dorp zelf en een ander gedeelte uit de Kruidenwijk in Nijverdal, 'van buitenaf' dus. „Het is hier allemaal niet zo groot als in Nijverdal, Hellendoorn of die andere plaatsen, maar het is hier wel altijd erg gezellig”, aldus een van hen.

Dat is dan ook precies waarvoor het Noaberfeest bedoeld is: gezelligheid. Volgens Gerrit Tigchelhoff, organisator van het feest, moeten de inwoners van Hulsen genieten.„En daar vallen ook alle buurtschappen onder. Het dorp is ontzettend in de verdrukking gekomen door de nieuwbouw van Nijverdal. Daarom zijn we ook zo blij met deze buurtschappen. We hopen dat de mensen uit deze plekken ook naar het feest komen, want in die gebieden zitten veel echte Hulzenaren.”

Reggestreek