Volledig scherm
Raadslid Frans Runneboom van Lokaal Hellendoorn kreeg dinsdagavond de wind van voren, terwijl hij helemaal niets zei of deed. © Gemeente Hellendoorn

Oeps! Burgemeester Hellendoorn deelt onterecht een reprimande uit

NIJVERDAL - Raadslid Frans Runneboom van Lokaal Hellendoorn wordt door zijn collega's regelmatig omschreven als een ‘ongeleid projectiel’.  En als je één keer het zwarte schaap van de gemeenteraad bent, kan het zelfs voorkomen dat je een reprimande krijgt van burgemeester Anneke Raven voor ongepast woordgebruik terwijl je helemaal niet aan het woord bent...

Het overkwam de verbouwereerde Runneboom dinsdagavond in de discussie over het verbeteren van de verkeersveiligheid op de N35 tussen Nijverdal en Haarle. 

Chantage

Volledig scherm
Burgemeester Anneke Raven deelde een reprimande aan de verkeerde uit. © Emiel Muijderman

VVD-fractieleider Winnie Müller verweet de drie coalitiepartijen ChristenUnie, D66 en  GroenLinks dat ze waren gezwicht voor ‘chantage’ van het CDA. Volgens de liberale voorman mogen deze partijen alleen meedoen in de nieuwe coalitie, omdat ze hebben ingestemd met een stokpaardje van de christen-democraten, de aanleg van twee fietsbruggen over de N35.

Raadsvoorzitter Raven reageerde als een stier op de spreekwoordelijke rode lap toen ze het woord ‘chantage’ in de felle discussie hoorde. „Meneer Runneboom we hebben toch afgesproken dat u dit soort woorden niet meer bezigt...”

Het gelach in de raadzaal maakte Raven duidelijk dat ze totaal op het verkeerde spoor zat, dat ze Runneboom van iets beschuldigde terwijl Müller aan het woord was.

Met een verontschuldigend handgebaar en een schuldbewuste blik excuseerde de burgemeester zich richting Runneboom over haar onterechte aanname. En om met koningin Maxima te spreken: „Dit was een beetje dom.”

Reggestreek