Dennis Schuiterd (voorgrond) en collega Justin ten Hove (achter) aan het werk in de garage.
Volledig scherm
PREMIUM
Dennis Schuiterd (voorgrond) en collega Justin ten Hove (achter) aan het werk in de garage. © Lenneke Lingmont

Ondernemer uit Nijverdal baalt: ‘Handel zakt als plumpudding in elkaar, maar je mag hier nog gewoon komen!’

NIJVERDAL - Als kleine ondernemer maakt Dennis Schuiterd van CarProf Schuiterd Nijverdal zich grote zorgen over de toekomst van zijn autobedrijf. Klanten blijven weg, terwijl dat volgens hem onnodig is.

„U kunt gewoon bij ons langskomen!” Dennis Schuiterd kan het niet vaak genoeg tegen klanten zeggen. „Vorige week zakte de handel als een plumpudding in elkaar”, vertelt de ondernemer. „De verkoop ligt op zijn gat en nu merken we dat het ook in onze werkplaats een stuk rustiger wordt.” 

Terwijl dat volgens hem helemaal niet nodig is. In de zaak gebeurt alles keurig volgens de RIVM-richtlijnen. „We wassen onze handen, houden afstand en gebruiken extra desinfecterende spray. Alles wat wij en de klanten met onze handen aanraken, dus alle contactpunten, maken we schoon. Om de sturen doen we hoesjes en de versnellingspook, deurhendels en dashboardknoppen maken we dubbel zo goed schoon. Alles om de klant te verzekeren dat het veilig is.” 

Ook biedt Schuiterd aan om de auto op te halen en weer thuis te brengen. Van de haal- en brengservice wordt nog niet veel gebruik gemaakt, op een aantal oudere klanten na.

Reggestreek