Volledig scherm
Haarlenaar Leo Kemper maakte een cartoon over de winnaar. © Leo Kemper

Ondernemersprijs Haarle gaat naar WR-Bikes

HAARLE - Wim,  Petra en Maarten Rechterschot van rijwielzaak WR-Bikes aan de Molenweg zijn donderdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de HOV (Haarlese Ondernemers Vereniging) in café De Droadnagel uitgeroepen tot de Haarlese ondernemers van 2017. 

WR-Bikes werd in april door de Vlaamse en Nederlandse vakhandel uitgeroepen tot beste tweewielerwinkel van de provincie Overijssel.

Het bedrijf bestaat nu tien jaar en maakte in die periode een geweldige groei door. De roots van WR-Bikes liggen aan de Heetenerdijk in Nieuw Heeten, waar Wim en Petra Rechterschot zich toelegden op  KTM. Voor dat merk is WR-Bikes de dealer voor heel Nederland.

In 2012 verhuisde het bedrijf naar het centrum van Haarle, waar het Hobbyhuis werd verbouwd tot woonhuis met een grote winkel en wielercafé. In 2017 werd zoon Maarten mede-eigenaar. De HOV stelt in het juryrapport dat WR-Bikes door zijn hoge serviceniveau en KTM-dealerschap een belangrijke bijdrage levert aan de naamsbekendheid van Haarle.  De verhuur van mountainbikes,  het verzorgen van fietsgroepen en beheren van het wielercafé als fietsvertrekpunt dragen hier ook aan bij. 

Reggestreek