Volledig scherm
© DG

Onderzoek: 'Lokale omroep HOI wordt goed bekeken'

NIJVERDAL Het in mei gehouden kijk- en luisteronderzoek naar de prestaties van de lokale omroep HOi wijst uit dat 62 procent van de inwoners van de gemeente Hellendoorn regelmatig kijken naar televisieprogramma van HOi. Bijna de helft van de bevolking, 47 procent, luistert ook naar de radioprogramma’s van HOi.


Volgens de omroep is hiermee het bestaansrecht van HOi aangetoond en daarmee ook het nut van subsidie van de gemeente Hellendoorn.
In opdracht van de gemeenteraad is in mei het onderzoek gehouden naar de waarde en beleving van de omroep. Het onderzoek werd onder begeleiding van cultuurorganisatie ZINiN uitgevoerd door een student van Saxion Hogeschool.
Aanleiding was de discussie over een nieuwe voorgenomen bezuiniging door het college van burgemeester en wethouders van 5.000 euro op de subsidie. HOi werd dit jaar al met 8.000 euro gekort en nog een korting zou de omroep in financiële problemen brengen.
Aan het onderzoek hebben 418 inwoners van de gemeente meegewerkt, wat gezien wordt als een representatief aantal.
Van de 62 procent van de inwoners die HOi-televisie kijken stelt 34 procent dat ieder weekend te doen en 28 procent enkele malen per maand. Circa 20 procent kijkt af en toe. Het bereik van de website, kabelkrant en Facebook van HOi betreft ongeveer een kwart van de geënqueteerden.
De tv-programma’s van HOi scoren gemiddeld een rapportcijfer van 7,1 en de radio een 7,4. De kijkers en luisteraars zijn voornamelijk ouderen. 63 procent is 50 jaar of ouder. Van het totaal is 80 procent boven de 40 jaar.

Reggestreek