Volledig scherm
Het onderzoek naar de toekomstige huisvesting van scholengemeenschap Reggesteyn in Nijverdal is afgerond. © Yoni Pasman

Onderzoek naar huisvesting Reggesteyn in Nijverdal gereed

NIJVERDAL - Het onderzoek naar de toekomstige huisvesting van de christelijke scholengemeenschap Reggesteyn in Nijverdal is afgerond. Dat deelde onderwijswethouder Anja van den Dolder mee in de commissie Samenlevingszaken. 

De uitkomsten zijn afgelopen week in het college toegelicht door adviesbureau HEMM uit Zwolle, dat hiervoor door Reggesteyn en de gemeente Hellendoorn is ingehuurd. Op basis hiervan komt het college volgende week met een voorstel over een ‘toekomstbestendige energieneutrale school’  aan de Noetselerbergweg.

Het blijft voorlopig echter nog onduidelijk of hier een geheel nieuwe school wordt gebouwd of dat het bestaande hoofdgebouw grondig wordt gerenoveerd en hierbij een nieuw stuk wordt aangebouwd. Van den Dolder wil de plannen voorlopig niet openbaar maken, maar deze eerst op 9 april in een besloten commissievergadering laten toelichten door het ingehuurde adviesbureau. Reggesteyn heeft volgens haar nadrukkelijk om die beslotenheid  gevraagd, omdat bij de presentatie ook de financiële gegevens van de scholengemeenschap aan de orde komen. Reggesteyn, dat zelf fors bijdraagt aan de nieuwe huisvesting in Nijverdal,  wil hiermee voorkomen dat haar hele begroting op straat komt te liggen. 

Sommige fracties als Lokaal Hellendoorn en de PvdA hebben grote moeite met dit soort besloten vergaderingen. Temeer omdat in de gemeente Hellendoorn steeds vaker van dit soort bijeenkomsten worden gehouden. Ze vinden dat kiezers in alle openbaarheid moeten kunnen volgen welke standpunten de partijen innemen waarop ze hebben gestemd.  

  1. Wouter (23) uit Nijverdal leidt nieuwe studentenvereniging in Zwolle, die zich vooral richt op mbo’ers
    PREMIUM

    Wouter (23) uit Nijverdal leidt nieuwe studenten­ver­e­ni­ging in Zwolle, die zich vooral richt op mbo’ers

    NIJVERDAL/ZWOLLE - Studentenverenigingen genoeg in Zwolle, maar eentje die zich vooral richt op mbo’ers was er tot nu toe niet. Evenmin een club die mikt op studenten in de creatieve sector. Bij de nieuwe studentenvereniging COS komen die twee dingen samen. Nijverdaller Wouter Wolfkamp (23), oud-student van de creatieve vakschool Cibap, is voorzitter van de kersverse club.

Reggestreek