Jack van Egmond (links), zijn zonen Hans en Jac en kleinzoon Tom Wilps sleutelen in de hangar op het vliegveld in Hoogeveen aan de Fokker D21, het Nederlandse gevechtsvliegtuig waarmee in de meidagen van 1940 tegen de Duitsers werd streden.
Volledig scherm
PREMIUM
Jack van Egmond (links), zijn zonen Hans en Jac en kleinzoon Tom Wilps sleutelen in de hangar op het vliegveld in Hoogeveen aan de Fokker D21, het Nederlandse gevechtsvliegtuig waarmee in de meidagen van 1940 tegen de Duitsers werd streden. © Frank Uijlenbroek

Onverschrokken luchtvaartpionier Jack van Egmond (75) uit Nijverdal: drie keer bijna neergestort, maar tóch weer de lucht in

NIJVERDAL - Jack van Egmond (75) heeft al in 106 vliegtuigtypen gevlogen, vooral ‘historisch spul’. Zaterdag vliegt de Nijverdaller tijdens een herdenkingsvlucht over Nijverdal en Hellendoorn.

 1. Controleurs in Hellendoorn met de handen in de vuilbak, want het scheiden van afval ‘kan en móet beter’
  PREMIUM

  Contro­leurs in Hellen­doorn met de handen in de vuilbak, want het scheiden van afval ‘kan en móet beter’

  NIJVERDAL - De inwoners van de gemeente Helendoorn gooien niet alleen het toegestane afval in de oranje pmd-bakken, maar ook veel andere rommel. Deze vervuiling bedraagt ruim 30 procent en leidt steeds vaker tot afgekeurde ladingen pmd-afval (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen, blik en drankpakken) bij de afvalverwerker. Die pmd wordt dan verbrand en dat kost de gemeente handenvol geld.
 1. Dode bij steekpartij in Zwolle, verdachte opgepakt
  Play

  Dode bij steekpar­tij in Zwolle, verdachte opgepakt

 2. Israël stuurt grondtroepen naar grens Gazastrook
  Play

  Israël stuurt grondtroe­pen naar grens Gazastrook

Reggestreek