Volledig scherm
Plaatselijk Belang Hulsen en voetbalclub Hulzense Boys bundelen de krachten, waardoor een dreigende sluiting van dorpshuis Sion wordt voorkomen en onder meer de dansclub hiervan gebruik kan blijven maken. © Lars Smook

‘Op deze manier kan Sion open blijven’

HULSEN - Plaatselijk Belang Hulsen en voetbalvereniging Hulzense Boys hebben afgesproken dat ze samen het gebouw aan de G.H. Kappertstraat 45(A) gaan beheren, waarin zowel dorpshuis Sion als de voetbalkantine zijn ondergebracht.

Hiervoor wordt een aparte beheersstichting in het leven geroepen. De leden van Plaatselijk Belang zijn hiermee vorige week tijdens de jaarvergadering akkoord gegaan, de leden van de voetbalclub al eerder.

Gebrek

Interim-voorzitter Jan Braakman van PB Hulsen is blij met de uitbreiding van de reeds bestaande samenwerking met de buren. Volgens hem is dat de enige mogelijkheid om Sion op termijn open te houden voor de Hulzense dorpsgemeenschap. Het beheer van het dorpshuis is nu nog in handen van Plaatselijk Belang. Braakman geeft aan dat de te betalen huur aan de gemeente Hellendoorn niet het grootste struikelblok is, maar dat het steeds moeilijker wordt vrijwilligers te vinden voor het uitvoeren van noodzakelijke taken als het houden van toezicht, schoonhouden van het gebouw en draaien van bardiensten. 

Kerntaak

Het gebrek aan vrijwilligers wordt op deze manier opgelost en beidt volgens Braakman zelfs mogelijkheden het aantal activiteiten in Sion verder uit te breiden. Braakman: „En dan kan Plaatselijk Belang zich weer meer gaan richten op haar kerntaak, het opkomen voor de belangen van Hulsen.”  

Reggestreek