Volledig scherm
Tuinvereniging De Jipkesbelt en de afdeling Nijverdal-Hellendoorn van de Nederlandse Bijenvereniging houden zaterdag een open dag. © Tuinvereniging De Jipkesbelt

Open dag op Jipkesbelt in Nijverdal

NIJVERDAL  - Tuinvereniging De Jipkesbelt en de afdeling Nijverdal-Hellendoorn van de Nederlandse Bijenvereniging houden zaterdag (10.00-15.00 uur) een open dag op het complex aan de Jipkesbeltweg. 

Het open huis  van de bijenhouders valt samen met de landelijke imkersdag. In de bijenstal Het Immenschoer worden allerlei wetenswaardigheden over bijenvolken verteld en hun nuttige functie in de natuur. Hier is ook vers geslingerde honing te koop en zijn bijen in de observatiekast te zien.

 De tuinders, die de afgelopen tijd veel moeite hadden om de droogte het hoofd te bieden, verkopen allerlei zelf geteelde en gemaakte producten, variërend van jam tot aardappels en courgettes.  In de Blokhut is koffie met wat lekkers verkrijgbaar.

  1. Duurzaamheidsscherm langs N35: ‘We slaan meerdere vliegen in één klap’
    PREMIUM

    Duurzaam­heids­scherm langs N35: ‘We slaan meerdere vliegen in één klap’

    NIJVERDAL - De N35 tussen Nijverdal en Wierden wordt verbreed tot een autoweg met vier rijstroken. De werkgroep Baron van Sternbachlaan vindt het een belachelijk idee om een ‘racebaan’ aan te leggen dwars door een dorp, dat juist rust en ruimte wil uitstralen en de natuur hoog in het vaandel heeft. Een plan dat voor (geluids)overlast gaat zorgen. Stilzitten is geen optie voor de omwonenden, actie is vereist!

Reggestreek