Volledig scherm
PREMIUM
Ernst Haitsma, Hennie Bouwhuis en Janet Elshof zijn lid van de Kerngroep Open Monumentendag. Zaterdag staan de ‘plekken van plezier’ in de gemeente Hellendoorn centraal. © Lenneke Lingmont

Open Monumentendag in Hellendoorn: ‘Twente Decadente is plek van plezier als je van chocola houdt’

NIJVERDAL - Het is voor de Kerngroep Open Monumentendag altijd een hele uitdaging om het thema van de landelijke Open Monumentendag te vertalen naar een aantal aansprekende activiteiten in de gemeente Hellendoorn. Dat was dit jaar, met Plekken van plezier, niet anders.

Met een thema als Burger, boeren en buitenlui’ kon iedereen wel uit de voeten. Maar met ‘Europa’ lag dat vorig jaar toch iets anders. Dat thema bleek voor menigeen een ‘ver-van-mijn-bed-show’ te zijn en was voor Haarle voldoende reden om een jaartje over te slaan.

  1. Regisseuse vindt kranten uit Tweede Wereldoorlog: ‘Ik dacht eerst dit zou een mooi rekwisiet zijn’

    Regisseuse vindt kranten uit Tweede Wereldoor­log: ‘Ik dacht eerst dit zou een mooi rekwisiet zijn’

    NIJVERDAL - Het is een bijzonder toeval. Sanne Kamst-Velthuis regisseert momenteel het muzikale theaterstuk ‘Nooit Vergeten...’ dat gaat over het leven in Nijverdal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zonder dat ze het wist staat thuis in haar schuur in het Duitse dorpje Brandlecht al jaren een doos met kranten uit 1937 en 1939. Historisch materiaal dat ze graag wil afstaan aan het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal.

Reggestreek