Volledig scherm
HCHN heeft dringend behoefte aan meer speelruimte op sportpark Gagelman in Nijverdal. © Bert Kamp

Oplossing veldentekort hockeyclub in Nijverdal in de maak

NIJVERDAL - De gemeente Hellendoorn onderkent dat de Hockeyclub Hellendoorn-Nijverdal (HCHN) dringend behoefte heeft aan extra speelruimte op sportpark Gagelman.

Het aantal leden van de Hockeyclub Hellendoorn-Nijverdal (HCHN) blijft groeien. Hierdoor wordt het ruimtegebrek op sportpark Gagelman steeds nijpender. De club heeft dringend behoefte aan een tweede kunstgrasveld, maar de aanleg daarvan is pas in 2019 gepland.

De gemeente erkent het probleem van HCHN en kondigt in de meerjarenbegroting aan dat volgend jaar wordt gezocht naar een oplossing voor dit veldentekort 'in de directe nabijheid van de eigen accommodatie'. In die zoektocht spelen ook de voetbalburen DES en De Zweef nadrukkelijk een rol. De gemeente laat tevens onderzoeken of een gezamenlijk kunstgrasveld voor beide voetbalclubs 'meerwaarde heeft' en dat ruimtelijk inpasbaar en financieel haalbaar is.

Tijdelijke oplossing
De voorzitters van beide voetbalclubs hebben voor de zomervakantie een gesprek gehad met de afdeling sportzaken, waarin het capaciteitsprobleem van HCHN centraal stond. Dat kan voorlopig worden opgelost door het halve kunstgrasveld van De Zweef over te dragen aan de hockeyclub. Verder wordt overwogen de verlichting bij het kunstgrasveld van HCHN te verbeteren, zodat hierop 's avonds langer kan worden doorgespeeld.

Reggestreek