Het plaatsen van plastic om de stam van een eik heeft geen enkel effect bij het bestrijden van de eikenprocessierups. De gemeente Hellendoorn vraagt haar inwoners hiermee te stoppen.
Volledig scherm
Het plaatsen van plastic om de stam van een eik heeft geen enkel effect bij het bestrijden van de eikenprocessierups. De gemeente Hellendoorn vraagt haar inwoners hiermee te stoppen. © Stadt Bocholt

Oproep gemeente Hellendoorn: ‘Stop met plastic om eik’

NIJVERDAL -  Steeds meer stammen worden ingepakt met stukken plastic in een verwoede poging de opmars van de eikenprocessierups een halt toe te roepen. De gemeente Hellendoorn vraagt de inwoners echter hiermee te stoppen, omdat dit geen enkel effect heeft.

De jeukrupsen komen uit eipakketjes, die hoog in de bomen zijn gelegd. Daar eten ze van de bladeren. Het is niet zo dat de rupsen in of  uit de boom hoeven en het plastic hun looproute blokkeert. Het plaatsen van plastic om een stam heeft volgens de gemeente ‘geen enkele zin’.

Milieuschade

Hellendoorn roept inwoners die een stuk plastic om een stam hebben aangebracht op deze te verwijderen. De gemeente wil voorkomen dat losgeraakte stukken plastic uiteindelijk in het milieu terecht komen. 

Reggestreek