Volledig scherm
PREMIUM
Albert Wierenga op de Oranjebeurs met bezoekers die helemaal gek zijn op ons koningshuis. © Lenneke Lingmont

Oranjebeurs in Nijverdal is één grote familiereünie

NIJVERDAL - Oranjefans uit het hele land bezochten zaterdag de Royals verzamelbeurs. De Oranjebeurs werd voor de zeventiende keer gehouden in zalencentrum ’t Vischnet. Het ons-kent-ons gehalte is hoog, want de wereld van de echte verzamelaars is maar klein.

Liefhebbers van het koningshuis konden zaterdag hun hart ophalen. Mokken, borden, lepeltjes en vingerhoedjes met een afbeelding van een lid van het Koninklijk Huis gingen grif van de hand. Maar ook foto’s, ansichtkaarten en brieven die de Oranjes verstuurden, gingen als warme broodjes over de toonbank. Volgens organisator Wilbert Slooijer telde de beurs ongeveer 90 bezoekers. „Dat aantal blijft wel constant. Het zijn meestal ook dezelfde mensen, eigenlijk is het één grote familiereünie.”

  1. Regisseuse vindt kranten uit Tweede Wereldoorlog: ‘Ik dacht eerst dit zou een mooi rekwisiet zijn’

    Regisseuse vindt kranten uit Tweede Wereldoor­log: ‘Ik dacht eerst dit zou een mooi rekwisiet zijn’

    NIJVERDAL - Het is een bijzonder toeval. Sanne Kamst-Velthuis regisseert momenteel het muzikale theaterstuk ‘Nooit Vergeten...’ dat gaat over het leven in Nijverdal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zonder dat ze het wist staat thuis in haar schuur in het Duitse dorpje Brandlecht al jaren een doos met kranten uit 1937 en 1939. Historisch materiaal dat ze graag wil afstaan aan het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal.

Reggestreek