Volledig scherm
© Kees Backx/BD

Oud-werknemers getuigen tegen vroegere baas en bazin uit Nijverdal

NIJVERDAL - Drie oud-werknemers van adviesgroep De Regge en HBN Nijverdal worden ondervraagd over de handel en wandel van hun vroegere baas Herman P. (61). Hij en zijn vrouw Alijda R. (60) worden vervolgd voor oplichting voor in totaal bijna 300.000 euro.

De rechtbank honoreerde het verzoek van advocaat Dick Kant om het trio te horen.

Belastende verklaringen
Presidente Liesbeth Venekatte wees er op dat de drie eerder belastend over P. hebben verklaard. ,,Ik ga niet over uw processtrategie, maar u loopt het risico dat de getuigen het bewijs verder dichttimmeren'', zei ze. De raadsman handhaafde zijn verzoek.

'Tonnen verdwenen' Het Nijverdalse stel zou streekgenoten hebben voorgehouden dat hun geld werd belegd om een aantrekkelijk rendement te maken. Volgens officier van justitie Alrik Nettenbreijers verdwenen tonnen in de zakken van de verdachten.
De aanklager verzette zich tegen het horen van curator Eddy Kolkman en twee medewerkers, die het faillissement van het advieskantoor afwikkelden, zoals de verdediging vroeg. ,,Ze worden niet vervolgd voor het slecht of niet voeren van hun boekhouding of voor faillissementsfraude.''

De rechters wezen dat verzoek af. De strafzaak gaat over enkele maanden verder.

Reggestreek