Paard springt van schrik met ruiter in het water in Daarlerveen

VideoDAARLERVEEN - Een paard is zondagmiddag zo erg geschrokken tijdens een buitenrit, dat het dier het water in is gesprongen. Het meisje dat op het paard zat, is hierdoor ook in het water beland. Omstanders hebben het meisje uit het water gehaald.

Het voorval gebeurde aan de Brugstraat. Vermoedelijk is het paard geschrokken van de dieren in de wei.

Het meisje maakt het ondanks de schrik goed. Haar moeder fietste tijdens de buitenrit naast haar en hield het paard vast met een touw. 

De eigenaresse en de brandweer hebben het paard in de tussentijd rustig proberen te houden. Het dier is inmiddels uit het water gehaald. 

Volledig scherm
© Kevin Gerrits Fotografie
  1. Is monteur H. uit Almelo het brein achter mega-hennepkwekerij?

    Is monteur H. uit Almelo het brein achter me­ga-hennepkwe­ke­rij?

    ALMELO/NIJVERDAL - Hij is niet bepaald een spraakwaterval. Soms is Ramon H. zelfs wat moeilijk te verstaan als hij op verzoek van de rechtbank, de officier van justitie tekst en uitleg geeft. Maar volgens het Openbaar Ministerie is de 41-jarige H. het brein achter de mega-hennepkwekerij die enkele jaren geleden in het pand van de voormalige Rabobank in Nijverdal werd aangetroffen. En daarvoor moet hij bloeden: justitie wil de Almeloër een half jaar achter de tralies. Het Openbaar Ministerie wil ook dat H. de criminele winst van 4,9 miljoen afstaat.

Reggestreek