Volledig scherm
Het veelomvattende centrumplan moet meer mensen naar het winkelhart van Nijverdal lokken. © Bert Kamp

'Pandeigenaren Nijverdal moeten beste beentje voorzetten

NIJVERDAL - Het Hellendoornse college staat op zich positief tegenover het veelbesproken 'plan B' van Op naar Nijverdal. De winkeliersvereniging en de gemeente zijn druk doende met de verdere uitwerking van de details van dit alternatieve plan.

Individuele pandeigenaren in het winkelhart moeten hun handtekening onder een juridische overeenkomst zetten, waarmee zij zich verplichten de komende jaren financieel bij te dragen aan de uitvoering van het veelomvattende centrumplan.

Of om met verantwoordelijk wethouder Thomas Walder te spreken: "Als de pandeigenaren hun beste beentje voorzetten en in grote getale achter 'plan B' gaan staan, dan kunnen we eind oktober definitief groen licht geven voor het masterplan en gaat alles door." Dus ook het afschaffen van betaald parkeren op straat in het centrum van Nijverdal met ingang van 1 januari.

Alternatief

"Plan B' is het alternatief voor de instelling van een Bedrijven Investerings Zone (BIZ) in het centrum. Dat voornemen haalde net niet de wettelijk verplichte tweederde meerderheid onder de pandeigenaren, waardoor de uitvoering van het hele centrumplan ineens op losse schroeven kwam te staan.

Reggestreek