Pension Plukkie in Haarle wil uitbreiden: ‘We zijn echt een crèche’

VIDEOHAARLE - Hij was postbode in Raalte, zij werkte in de horeca in Lemelerveld. Maar Frank en Roelien Hekking wilden graag eigen baas zijn. Ze droomden over het overnemen van een kroeg of ‘iets met honden’ beginnen. Het werd het laatste. Sinds 2003 is het Haarlese stel de trotse eigenaar van honden- en kattenpension annex hondentrimsalon Plukkie.

Volledig scherm
Frank en Roelien Hekking bij hun hondenpension en trimsalon Plukkie aan de Koersweg 7/7A in Haarle. Ze willen graag verder uitbreiden. © Lenneke Lingmont

Dat Frank Hekking gediplomeerd hondentrimmer en pensionhouder is geworden mag wel opmerkelijk worden genoemd. Op jonge leeftijd werd hij in het buitengebied van Luttenberg aangevallen door de jachthond van zijn oom en raakte daarbij ernstig gewond. De littekens van de beten zijn nog steeds over zijn hele lichaam te zien. 

Een traumatische ervaring, waardoor Hekking jarenlang op z’n hoede was zodra hij een hond zag. Hij wist deze angst echter te overwinnen, hetgeen ook absoluut noodzakelijk was om de post te kunnen rondbrengen in het buitengebied waar vrijwel elk erf een felle waakhond heeft.

Reggestreek