Volledig scherm
PREMIUM
Plaatselijk Belang Daarle wil het liefst het hele dorp betrekken bij de vraag hoe de energietransitie in Daarle het beste gestalte kan krijgen © Marcelle Davidse

Plaatselijk Belang Daarle wil ‘nieuwe start’ energiediscussie

DAARLE - Plaatselijk Belang Daarle vindt dat het plan van het samenwerkingsverband Reggewind voor de bouw van drie hoge windmolens aan de Loomsweg en Bruineveldsweg in combinatie met een zonnepark in de ijskast moet worden gezet. Plaatselijk Belang pleit voor ‘een nieuwe start’, waarbij het liefst ‘héél Daarle’ moet worden betrokken.

Plaatselijk Belang stelt dat het plan van Reggewind voor de nodige commotie en verdeeldheid zorgt in de anders zo hechte dorpsgemeenschap. Plaatselijk Belang: „Wij vinden het belangrijk, zeker bij plannen die zoveel impact hebben, dat rekening wordt gehouden met de mening en inbreng van de inwoners van Daarle. Wij staan voor het behoud van de sociale cohesie en de saamhorigheid, die we in Daarle kennen. Het is wat ons betreft nog veel te vroeg om al te stellen dat Daarle toe is aan het invullen van de plannen voor een energiepark op een min of meer aangewezen locatie.” 

Reggestreek