Volledig scherm
PREMIUM
Enkele van de teksten die het account richting Bowi Jong stuurde en de reactie van de Politie Hellendoorn © Stock/Twitter

Politie Hellendoorn berispt nepagent op Facebook na homofobe berichten

HELLENDOORN – Een persoon op Facebook die beweert te werken bij de politie Hellendoorn en de meest vreselijke homofobe beledigen verstuurt. Bowi Jong, één van de schrijvers van de brief aan de KNVB over homoacceptatie in het voetbal, werd dit weekend grof beledigd via een privébericht. De persoon bleek uiteindelijk geen echte medewerker en is door de politie gesommeerd de verwijzingen te verwijderen.

Bowi Jong is één van de schrijvers van de brandbrief aan de KNVB vorige week. De 20-jarige Alkmaarder is homoseksueel én groot voetballiefhebber. Hij stoort zich aan het gebruik van het woord ‘homo’ en ‘flikker’ in de Nederlandse voetbalstadions en schreef de brief om van het negatieve gebruik van de woorden af te komen. Het initiatief leidde tot tal van berichten aan zijn adres. Veelal positief, maar sommige ook negatief.

Zo ontving Bowi zondagochtend een bericht op Facebook dat hem op vrij grove wijze liet weten dat ‘voetbal voor mannen is, niet voor mietjes’: ‘Met je acceptatie dit en dat. Flikker op man!’ . Daar achteraan kreeg hij nog een scheldwoord in zijn inbox. De schrijver zou volgens zijn Facebookprofiel werkzaam zijn bij de Politie Hellendoorn.

Bowi deelde de berichten op Twitter en al snel ontstond er ophef over de zwaar homofobe uitspraken. Vooral het feit dat de schrijver bij de politie zou werken leidde tot verontwaardiging. Twitteraars riepen de politie Hellendoorn online tot de orde en eisten consequenties voor de ‘werknemer’: „Ik hoop graag een klacht in te kunnen dienen, anders ga ik morgen aangifte doen tegen deze ambtenaar”, aldus een Twitteraar.

  1. Hellendoornse Lantaarn knalt 2018 uit met Metallica

    Hellen­doorn­se Lantaarn knalt 2018 uit met Metallica

    HELLENDOORN - Metallica knalt het jaar 2018 uit bij derde Undercoversessie op zaterdagavond 22 december vanaf 21.00 uur in De Lantaarn aan de Hellendoornse Schapenmarkt. Deze Amerikaanse groep, met als bekendste leden zanger-gitarist James Hetfield en drummer Lars Ulrich, is vanaf de jaren 90 een van de populairste metalbands. De grote hits van het kwartet ‘Enter Sandman’, ‘Nothing Else Matters’, ‘One’ en ‘Master Of Puppets’ komen voorbij.

Reggestreek