Een wensballon. De politie in Haaksbergen waarschuwde onlangs al voor het gebruik van de ballonnen met open vuur, vanwege de droogte.
Volledig scherm
Een wensballon. De politie in Haaksbergen waarschuwde onlangs al voor het gebruik van de ballonnen met open vuur, vanwege de droogte. © Politie Haaksbergen

Politie Hellendoorn ziet planeet aan voor wensballon

HAARLE– Wensballonnen. Door het warme en vooral droge weer zijn ze deze zomer uit den boze. Ook de politie Hellendoorn is er scherp op dat de ballonnen met open vuur niet worden gebruikt boven de natuurgebieden rondom de Sallandse Heuvelrug. Maar dat niet altijd alles is wat het lijkt bleek uit een melding die agenten afgelopen maandag kregen vanaf de Sprengenberg nabij Haarle.

De politie Hellendoorn werd er op geattendeerd dat er boven de Sprengenberg een fel licht te zien was. De melder dacht aan een wensballon: gevaarlijk voor de natuur in een periode van extreme droogte.

Eenmaal ter plekke vonden de agenten dat het lichtje wel erg lang op dezelfde plek bleef hangen. Een wensballon kon het niet zijn, maar wat dan wel? Een drone misschien? Eén van de agenten besloot zijn telefoon te raadplegen en kwam tot een wel erg knullige conclusie.

De rode planeet

Het licht bleek geen wensballon of drone, maar de planeet Mars. Rond deze tijd is de rode buurplaneet erg helder aan de sterrenhemel te zien. Zowel de politie als de melder van de mogelijke wensballon konden de humor van het foutje snel inzien.

“Wat leer je hier nou van? Dat je nooit bang hoeft te zijn iets te melden”, schrijft de politie Hellendoorn op Facebook. “We rijden liever een keer voor niets. Hoewel, dit levert een mooi plaatje en een mooi verhaal op.”

Reggestreek