Volledig scherm
De politie maant inwoners van de Reggestreek tot voorzichtigheid als zich een verkoper aan de deur meldt. © ANP

Politie Twente-West waarschuwt voor verkoper aan de deur

NIJVERDAL - De politie Twente-West waarschuwt de inwoners van de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden deze zomerse dagen voorzichtig te zijn als zich een verkoper aan de deur meldt. 

 Altijd om een legitimatiebewijs vragen luidt het dringende advies en natuurlijk direct de politie bellen als je de situatie niet geheel vertrouwt. 

 Goud

De waarschuwing van de politie is onder meer ingegeven door de activiteiten van een ‘goudopkoper’ aan de Marke en Poggenbeltweg  in Haarle. Daar kwam vorige week ‘een vriendelijke man’ aan de deur met het verhaal dat hij goud wilde kopen van de bewoners. De politie vreest dat met name ouderen zich laten verleiden om kostbaarheden te verkopen, terwijl ze dat eigenlijk niet willen. Het  is bovendien de vraag of de bewoners de juiste prijs voor hun goud krijgen. De politie adviseert bij contante betaling het briefgeld altijd op echtheid te controleren.

 Foto

Vorige week kreeg de politie nog een melding van een ‘verdachte situatie’, deze keer in de omgeving van de Banisweg in Rijssen. Een man zou daar een foto van het slot van een voordeur hebben gemaakt. Hij liep door de wijk in kleding van een bekende energiemaatschappij. De politie spoorde deze man op, die zich kon legitimeren als medewerker van dit bedrijf en vertelde dat hij die week in Rijssen werkzaam was. Zijn verhaal bleek te kloppen.

  1. Duurzaamheidsscherm langs N35: ‘We slaan meerdere vliegen in één klap’
    PREMIUM

    Duurzaam­heids­scherm langs N35: ‘We slaan meerdere vliegen in één klap’

    NIJVERDAL - De N35 tussen Nijverdal en Wierden wordt verbreed tot een autoweg met vier rijstroken. De werkgroep Baron van Sternbachlaan vindt het een belachelijk idee om een ‘racebaan’ aan te leggen dwars door een dorp, dat juist rust en ruimte wil uitstralen en de natuur hoog in het vaandel heeft. Een plan dat voor (geluids)overlast gaat zorgen. Stilzitten is geen optie voor de omwonenden, actie is vereist!

Reggestreek