Het Gehandicapten Platform Hellendoorn voert al jaren  een ‘beschavingsoffensief’ om weer een openbaar toilet in het centrum van Nijverdal te krijgen.
Volledig scherm
Het Gehandicapten Platform Hellendoorn voert al jaren een ‘beschavingsoffensief’ om weer een openbaar toilet in het centrum van Nijverdal te krijgen. © Han Haveman

Politiek in Hellendoorn wil dat er eindelijk openbaar toilet komt in Nijverdal

NIJVERDAL - De Hellendoornse politiek roept het college op serieus werk te gaan maken van het realiseren van een sanitaire voorziening in het centrum van Nijverdal. In de commissie Samenlevingszaken werd aangegeven dat het echt tijd is de motie uit te voeren, die hierover anderhalf jaar geleden door de raad werd aangenomen. 

De politiek wil een verwarmd openbaar toilet voor zowel het winkelend publiek als passagiers van bus en trein. Een centraal gelegen voorziening met ruime openingstijden, die voor iedereen goed toegankelijk moet zijn en ook duidelijk met bordjes wordt aangegeven.

't Achterom

Dat wethouder Willem Joosten momenteel met de beheerders van kerkelijk centrum ’t Achterom (Grotestraat-Noord, tegenover de hoofdingang van het NS-station) praat over mogelijk medegebruik van die toiletten wordt door de politiek toegejuicht. Dat geldt ook voor het feit dat de De Huiskamer. Hema en grandcafé ToiToi bereid zijn hun toiletten aan derden beschikbaar te stellen.

De politiek vindt dat het Gehandicaptenplatform Hellendoorn, dat al vele jaren ijvert voor de terugkeer van een openbaar toilet in het Nijverdalse centrum, op de hoogte moet worden gehouden van alle vorderingen die het college op dit terrein boekt. Voorzitter Johan Nijzink sprak in dat kader over een ‘titanenstrijd’.

Ongeschikt

Er wordt door Hellendoornse bestuurders regelmatig verwezen naar het toilet in de ondergrondse parkeergarage Henri Dunant, maar volgens Nijzink is deze ongeschikt. „Niet te vinden voor mensen van buitenaf en niet binnen 5 minuten bereikbaar voor veel mensen die slecht ter been of een andere beperking hebben”, aldus Nijzink. 

Reggestreek