Volledig scherm
Waarnemend-voorzitter Gerrit van den Brink van de werkgroep Fairtrade Gemeente Hellendoorn overhandigde deze week een fairtrade-certificaat aan diaconie-voorzitter Tineke van Buren van de Protestantse Gemeente Hellendoorn. © Gerda Lijzenga

Protestantse Gemeente Hellendoorn krijgt fairtrade-certificaat

HELLENDOORN - De Protestantse Gemeente Hellendoorn (PGH) kreeg deze week de ‘Wij Doen Mee’-sticker van de werkgroep Fairtrade Gemeente Hellendoorn.

De drie wijkgemeenten gebruiken al geruime tijd fairtrade koffie en thee bij hun vergaderingen en andere bijeenkomsten en dat geldt ook voor suiker en koek. Bovendien wordt bij avondmaalvieringen speciale fairtrade wijn gebruikt. Daarbij komt nog dat de PGH duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Kerkelijke gebouwen worden waar mogelijk geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en led-lampen om het energieverbruik te beperken. 

  1. Wandelen voor Water in gemeente Hellendoorn: 2.700 euro

    Wandelen voor Water in gemeente Hellen­doorn: 2.700 euro

    NIJVERDAL - De 72 leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisscholen De Marliaantjes (Marle) en De Meander en De Wingerd uit Nijverdal hebben vorige week tijdens het landelijke evenement Wandelen voor Water 1.800 euro bij elkaar gelopen voor het Nigeria-project van de Stichting ZOA. De opbrengst is door hulporganisatie Aqua for All nog eens met 50 procent verhoogd, zodat het eindbedrag van de actie in de gemeente Hellendoorn uitkomt op 2.700 euro.

Reggestreek