Ramon Zomer.
Volledig scherm
Ramon Zomer. © Lenneke Lingmont Fotografie

Quarantaineloop oud-voetbalprof Zomer uit Daarlerveen gaat door: ‘Maximaal 250 lopers’

DAARLERVEEN/NIJVERDAL - De quarantaineloop, bedacht door oud-profvoetballer Ramon Zomer uit Daarlerveen, gaat zondag door. De eigenaar van Intersport Ramon Zomer in Nijverdal was even bang dat hij zou worden teruggefloten nadat hij kritiek had gekregen van iemand die op een ic werkt. 

De ic’er zou volgens Zomer zelfs al contact hebben opgenomen met de politie, in een poging de ‘loop’ te verbieden. De Daarlervener verwachtte daarom nog wel een belletje van de gemeente. „Maar ik heb niks gehoord.” 

Zelf route kiezen

Deelnemers rennen op zondag 26 april een afstand van 5, 10 of 21,1 kilometer, bedenken zelf de route en mogen met maximaal twee tegelijk rennen en op anderhalve meter afstand van elkaar. De loop moet worden geregistreerd in de Intersport Ramon Zomer Running Club in de app Strava. 

Niet meer dan 250 deelnemers

Er zijn 240 aanmeldingen. „En ik ga tot maximaal 250”, besluit Zomer. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar ramonzomer@intersport.nl. Deelnemers dienen daarin naam, adres, telefoonnummer en het aantal te lopen kilometers te vermelden.

De ‘loop’ is geen wedstrijd, maar er zijn wel prijzen te winnen. Iedere deelnemer maakt daar kans op. Sowieso krijgt elke loper een medaille. Die wordt thuisbezorgd, of is af te halen bij Intersport Ramon Zomer.

Reggestreek