Volledig scherm
Burgemeester Anneke Raven spreekt een in memoriam uit voor de overleden wethouder Dennis op den Dries. © Han Haveman

Raad Hellendoorn neemt afscheid van overleden wethouder Dennis op den Dries

NIJVERDAL - De Hellendoornse gemeenteraad heeft dinsdagavond met een minuut stilte afscheid genomen van de vorige week maandag overleden wethouder Dennis op den Dries (35). Burgemeester Anneke Raven sprak een in memoriam uit, waarin ze onder meer stilstond bij zijn politieke carrière, gedrevenheid, overtuigingskracht en talenten als debater.

De Nijverdaller ging naar eigen zeggen de politiek in om allerlei zaken te veranderen, om zijn idealen op het gebied van duurzaamheid, gelijkwaardigheid en eerlijk delen te verwezenlijken. Door zijn alom geprezen constructieve opstelling had de voorman van GroenLinks veel meer politieke invloed dan op basis van het zetelaantal van zijn partij te verwachten was.‘Boter bij de vis’ was een gevleugelde uitdrukking van hem.

In 2018 werd hij wethouder in het nieuwe college van GroenLinks, ChristenUnie, CDA en D66. De Nijverdaller stak direct de handen uit de mouwen bij sportzorgcentrum Het Ravijn, plantsoenendienst en de vuilnisophaaldienst om inhoudelijk te kunnen meepraten over de beleidszaken in zijn portefeuille. Hij was bovendien voorzitter van de Bestuurscommissie voor Lichamelijke Opvoeding en de Sport (BLOS) in de gemeente Hellendoorn en contactwethouder voor het dorp Haarle. „We gaan Dennis missen als wethouder, als collega, maar vooral als mens”, besloot Raven haar speech.

Reggestreek