Mike Melssen, organisator van het mini-schoolvoetbaltoernooi in Nijverdal..
Volledig scherm
Mike Melssen, organisator van het mini-schoolvoetbaltoernooi in Nijverdal.. © Han Haveman

Recorddeelname aan mini-schoolvoetbaltoernooi in Nijverdal

NIJVERDAL - Meer dan 700 leerlingen van de groepen 3, 4, 5 en 6 van basisscholen uit de gemeente Hellendoorn nemen woensdagmiddag op de velden van SVVN op sportpark Groot Lochter aan de Rossinistraat deel aan het mini-schoolvoetbaltoernooi. Het is de vierde editie van dit jaarlijkse evenement, dat steeds populairder wordt bij de doelgroep. 

Organisator Mike Melssen vertelt dat zich 110 teams met 705 leerlingen hebben opgegeven voor het toernooi, dat daarmee ook helemaal vol zit. „Vorig jaar hadden we circa 640 deelnemers en dat was toen een absoluut record. Dat record wordt nu al weer verbroken en dat is mede te danken aan de deelname van de Sint Sebastianusschool uit Hellendoorn. Deze school heeft direct elf teams ingeschreven. Ons toernooi is met name bedoeld om sport en bewegen in de gemeente te stimuleren en  de voetbalsport te promoten. Niet het winnen, maar het plezier staat vanmiddag centraal. En natuurlijk hopen we ook dat SVVN hieraan een aantal nieuwe leden overhoudt”, aldus Melssen.

Spellen

Groep 3 en 4 spelen een 4 tegen 4 toernooi, groep 5 en 6 een 6 tegen 6 toernooi. Dat gebeurt respectievelijk in 15 en 12 poules. De SVVN-velden zijn zodanig opgedeeld dat gelijktijdig 14 wedstrijden kunnen worden gespeeld. Volgens de organisator is het de bedoeling dat elk team minimaal drie wedstrijden en drie spellen speelt, die deels met de voetbalsport zijn verbonden. Zo kan SVVN gebruik maken van een groot opblaasbaar panna-court met vier doelen van eredivisionist  Heracles Almelo. Bij een ander spel worden twee spelers aan elkaar gebonden en moeten ze al voetballend als koppel acteren.  

Flashmob

Na het laatste fluitsignaal wordt snel een podium op het hoofdveld neergezet, waar DJ Lars een soort muzikale cooling down verzorgt. Melssen verwacht zo'n 1.500 ouders en kinderen op het veld. Ze krijgen groene en witte A3-vellen om daarmee figuren en patronen te maken, hetgeen van bovenaf met een drone wordt gefilmd  „Een soort flashmob in de clubkleuren van Volharding”. lacht Melssen.

  1. Stralende lente hard gelag voor Twentse festivals: wat had het mooi kunnen zijn
    PREMIUM

    Stralende lente hard gelag voor Twentse festivals: wat had het mooi kunnen zijn

    ENSCHEDE/HELLENDOORN - De lente van 2020 gaat de boeken in als de zonnigste ooit. Voor de een een pleister op de wonde in coronatijd, voor de ander een hard gelag. Organisatoren van festivals behoren tot die laatste categorie: mooi weer op Hemelvaartsdag, mooi weer aanstaande voor het pinksterweekend: ze kunnen zich de haren wel uit hun hoofd trekken. Hun hoop is gevestigd op volgend jaar. „Hopelijk met hetzelfde weer.”

Reggestreek