Volledig scherm
PREMIUM
De christelijke scholengemeenschap Reggesteyn wil nieuw gaan bouwen in Nijverdal op de huidige locatie aan de Noetselerbergweg 20. © Yoni Pasman

Reggesteyn gaat nieuw bouwen aan Noetselerbergweg in Nijverdal

NIJVERDAL - De christelijke scholengemeenschap Reggesteyn gaat nieuw bouwen in Nijverdal. Het totale onderwijsaanbod, variërend van de onderbouw van het praktijkonderwijs tot en met het gymnasium, wordt in één grote school voor voortgezet onderwijs samengevoegd op de huidige locatie aan de Noetselerbergweg 20. De vmbo-vestiging aan de Willem de Clercqstraat wordt op termijn afgestoten en het gebouw valt dan terug aan de gemeente Hellendoorn.

De nieuwe school biedt straks onderdak aan 1295 leerlingen en daarmee wordt ingespeeld op de verwachte krimp van het aantal leerlingen. Nu heeft Reggesteyn nog ruim 1550 leerlingen in Nijverdal. Het gebouw krijgt twee gymzalen en gaat ook gebruik maken van de sporthal in sportzorgcentrum Het Ravijn. De school wordt bijna volledig energieneutraal, helemaal energieneutraal was financieel niet haalbaar op dit moment.

Reggestreek