Volledig scherm
Bestuursvoorzitter Aart van ’t Veld van de christelijke scholengemeenschap Reggesteyn overlegt donderdag met Lokaal Hellendoorn over de brief die de lokalo's hebben geschreven. © Lenneke Lingmont

Reggesteyn houdt vast aan Noetselerbergweg

NIJVERDAL - ‘Een verrassende brief’. Zo typeert Aart van 't Veld, de voorzitter van het college van bestuur van de christelijke scholengemeenschap Reggesteyn, de brief van Lokaal Hellendoorn. Hierin vragen de lokalo's aan het Hellendoornse college te onderzoeken of het mogelijk is de geplande nieuwbouw van Reggesteyn te combineren met sportzorgcentrum Het Ravijn aan de Piet Heinweg. Dat zou de nodige besparingen kunnen opleveren.

Van ‘t Veld geeft aan dat zover hem bekend Het Ravijn nooit in beeld is geweest in het onderzoek naar de beste locatie voor de nieuwe school voor voortgezet onderwijs in Nijverdal. In dat kader zijn de Willem de Clercqstraat, P.C. Stamstraat, stationsomgeving en de Noetselerbergweg bekeken. De keus viel op de laatstgenoemde locatie en Van ’t Veld ziet geen aanleiding om daar nu ineens vanaf te wijken. 

De lokalo's hebben Reggesteyn in de brief verzocht de bovenbouw van enkele vmbo-opleidingen weer terug te halen naar Nijverdal. Van 't Veld: „Daarover heb ik donderdag met hen een gesprek, ik vind het niet chique om daar nu op vooruit te lopen.”  Onderwijswethouder Anja van den Dolder wil inhoudelijk niet reageren op de brief. „Mijn antwoord komt volgende week in de commissie”, zegt ze.

Reggestreek